Здравни и пенсионни осигуровки - Page 2 - Форуми на Българите в Кипър

[ Нови постове · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 2 от 2«12
Форуми на Българите в Кипър » Кипър » Социално и здравно осигуряване » Здравни и пенсионни осигуровки (възможно ли е да се изтеглят ???)
Здравни и пенсионни осигуровки
DISHKATAДата: Вторник, 08.10.2013, 00:25 | Съобщение # 11
Генерал-майор
Група: Модератори
Съобщения: 412
Статус:Offline
Що ли си мисля ,че му пука. Или се примири ,което не те съветвам,или си потърси друга работа.Ако пък държиш на работното место,просто отиди до киноникес и питай дали може да се осигуряваш сама .Нищо няма да изгубиш.Раждаме се голи, мокри и гладни,после нещата се
влошават.

 
novozagorski_pakДата: Вторник, 08.10.2013, 16:53 | Съобщение # 12
Група: Премахнато

Quote (DISHKATA)
И колко е скъпо? Няма ли някаква минимална ставка.

Има мин. ставка... около 300 евро, ми се върти в главата. Познавам няколко човека, които имаха намерение да се самоосигуряват, но се отказаха.
И ако заплатата на Кристина е от порядъка на 700-800 Е, колкото се дава обикновено, сам си отговори, колко е изгодно!?!
Кристина, не мисля, че не му пука или нещо такова. Това се среща при повечето кипърци, те са свикнали да вървят по острието на бръснача, относно въпроса с осигуровките.
Тъпи са до немай къде, плащат си после глобите и реват, оплакват се до девето коляно, как държавата ги е порязала.
Оплачи се анонимно, вкарай го отново в батака, нека да плаща. Ще се научи! Просто те обичат да правят така, докато не ги хванат. Никак не обичат да плащат осигуровки и винаги си мислят, че могат да минат метър...
Няма отказване, никакво примиряване! Щом работата ти харесва, направи така, че да се чувстваш комфортно с нея. Сега е трудно (особено в този период от годината) да се намери работа, камо ли свястна! Така, че бори се за своето си.


Съобщение редактирано от novozagorski_pak - Вторник, 08.10.2013, 16:54
 
kristinaДата: Сряда, 09.10.2013, 01:47 | Съобщение # 13
Лейтенант
Група: Проверени
Съобщения: 63
Статус:Offline
благодаря за съветите, доколкото дочух е решил да махне единия от нас сервитьорите през зимният период (след месец) ..и това разбира се ще съм аз, чужденката и без осигуровки, като ме съкрати, няма и да плаща после, нали така.. дори и да се оплача, няма вече да съм на работа и нямам доказателства срещу него.. а ако се оплача сега, ще изхвърча веднага.. много гадна история.. sad
 
novozagorski_pakДата: Сряда, 09.10.2013, 12:02 | Съобщение # 14
Група: Премахнато

Не вярвай на слухове...
Нямаш ли чекове, как ти е плащал? Ако нямаш доказателства, не се помайвай и, според мен, му прати анонимна проверка от социалните!?! Да го изловят, докато си на работа и нека да обяснява, защо не плаща осигуровки... Без да те издават, че ти си предизвикала проверката, разбира се!
Само, че не знам, как ще стане да ти внесе осигуровки за минал период, след като нямаш чекове...
Посъветвай се със официалната институция, как би могла да докажеш, че си работила там?
Ако пък имаш чекове, работата е вързана, дори и след като те освободи! wink
 
kristinaДата: Сряда, 09.10.2013, 14:35 | Съобщение # 15
Лейтенант
Група: Проверени
Съобщения: 63
Статус:Offline
всъщност за юни месец,когато започнах - за 12 дена ми плати с чек, който аз депозирах в банката и .. пак нямам доказателства sad , но откъде да знам че няма да ми внася осигуровки, уговорката като започнах беше да имам.. не знам дали мога да изискам чека от банката и да направя ксерокопие, за да го представя на социалните.. абе много сложна стана тя мойта, отказвам се и това е..
 
madmixДата: Сряда, 09.10.2013, 22:01 | Съобщение # 16
Генерал-лейтенант
Група: Проверени
Съобщения: 599
Статус:Offline
Тези 50 бона тогава платил ли ги е и ако ги е платил,може да го изкундиш.Каквото се обадило-такова и трябва да почука за тези манипулатори-алчни.Пък методи за възмездие по принцип има много.1-во по честния начин.2-ро лично договаряне и 3-то ...пиши ми на лични да ти ги кажа cool Трябва да се оцелява,все пак...какво да се прави!Ако му простиш пък,то съдбата ще му го върне тъпкано-повярвай ми...пробвал съм и самата Ти няма да си кармично натоварена,но това не ти плаща сметките в магазина,за жалост... tongue

"Силният дух винаги среща съпротивата на посредствените умове"-Айнщайн I FEEL YOU

Съобщение редактирано от madmix - Сряда, 09.10.2013, 22:09
 
novozagorski_pakДата: Сряда, 09.10.2013, 23:18 | Съобщение # 17
Група: Премахнато

Quote (kristina)
не знам дали мога да изискам чека от банката и да направя ксерокопие, за да го представя на социалните..


Чувал съм от други хора, попаднали в подобни ситуации, че дори самите социални могат да изискат чека от банката... Само, че ги домързява и най-вероятно ще се опитат да те извъртят, или от банката, или пък от соц. институцията... Ще трябва да ги притискаш, че да си свършат работата!
Тук, в Кипър, е така, половинчати работи винаги... и трябва да им се върви подир Д-то винаги...
Абе, на вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!
Недей да разчиташ на разни провидения и магии... biggrin Ами, вземи нещата в свои ръце! Сигурен съм, че ще се справиш. Успех!
 
kristinaДата: Петък, 11.10.2013, 01:26 | Съобщение # 18
Лейтенант
Група: Проверени
Съобщения: 63
Статус:Offline
на два пъти скандали вдигах, но кой ли те 4ува.. на жената в кухнята, не и бил платил осигуровки първите три години.. аз като 4ух не повярвах на ушите си.. това не са три месеца.. това са си ТРИ ГОДИНИ.. то да се смееш ли, да пла4еш ли.. и тя жената сръбкиня, търпелива, та търпелива.. накрая и на нея и писнало да я лъжат и подала молба за работа в съседния ресторант, след което собственика отишъл да говори с нашият шеф.. онзи веднага скокнал и на следващият ден й пуснали осигуровки..та оттогава до сега тя си е много добре, взима си всяка година парите за по4ивка, има си право на безплатни прегледи и пей сърце biggrin , даже доколкото знам и заплатата й вдигнали.. сега даже ми вика..кристина аз 4акам да ме съкрати, та да ми изплатят вси4ките пари за тия единайсет години дето работя като вол .. еееехххх, дай Боже на всеки да се сбъднат мечтите и всеки да е щастлив...
 
Форуми на Българите в Кипър » Кипър » Социално и здравно осигуряване » Здравни и пенсионни осигуровки (възможно ли е да се изтеглят ???)
Страница 2 от 2«12
Търси:

Реклама


Cyprus Обявите не носи отговорност за публикувано от потребителите съдържание, включително за всички форуми, обяви, игри, тестове, видео, музика и друга информация.

За реклама | Контакт